Παράκτιος και Υποβρύχιος Εθελοντικός Καθαρισμός στην Άνδρο

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει θεσμοθετηθεί από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου. Εθελοντικοί καθαρισμοί λιμένων οργανώνονται κάθε χρόνο με το Λιμεναρχείο Άνδρου να πρωτοστατεί στη δράση συμμετέχοντας στην  Ευρωπαϊκή Εκστρατεία Καθαρισμού που συντονίζει η HELMEPA, σε εθνικό επίπεδο. Φέτος οργανώθηκε από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού « Πρωτεύς Κοινωνική Καινοτομία & Ανάπτυξη» με συμμετοχή τοπικών και μη φορέων παράκτιος καθαρισμός της παραλίας Νειμποριού και υποβρύχιος καθαρισμός στο αλιευτικό καταφύγιο Λιμένα Κάστρου, στη Χώρα Άνδρου (5 και 6 Ιουνίου 2021).

Το «παρών» στην πρόσκληση δήλωσε και ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου με τα παιδιά μας να συνεισφέρουν με μεγάλη χαρά υπό την καθοδήγηση των προπονητών μας  Σταυρίδη Φώτη και Γιάννη Τσουκάτο.

Στην δράση του εθελοντικού καθαρισμού συμμετείχε το Λιμεναρχείο Άνδρου, το Τμήμα περιβάλλοντος Λέσχης Ανδρίων, μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου (Σ.Ε.Δ.Α.), μέλη της οργάνωσης OCEANIDES Marine Research & Education από την Κάλυμνο, η οποία είχε αναλάβει τον συντονισμό του υποβρύχιου καθαρισμού.

Από την παραλία του Νειμποριού μαζεύτηκαν περίπου 800 λίτρα απορρίμματα κυρίως πλαστικά, δίχτυα αλιείας, μπουκάλια και κομμάτια φελιζόλ, και στον υποβρύχιο καθαρισμό στο αλιευτικό καταφύγιο περίπου 320 λίτρα απορρίμματα, 2 ομπρέλες και 8 λάστιχα αυτοκινήτων.

Ο καταδυτικός εξοπλισμός ήταν δωρεά του καταδυτικού κέντρου «Scubandros» και η δράση υποστηρίχθηκε από την πλατφόρμα «yourpulses».  Την συλλογή των απορριμμάτων έχει αναλάβει να απομακρύνει ο Δήμος Άνδρου.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *