ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΦΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΙΟΥΝΙΟ 2017-ΑΠΡΙΛΙΟ 2023

ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Την περίοδο από τις 15 Ιούνιου 2017, έως και τον Απρίλιο 2023, κερδίσαμε με τον Όμιλο 66 μετάλλια, σε Παγκόσμιες, Πανελλήνιες, Περιφερειακές και Διασυλλογικές διοργανώσεις. Αναλυτικά, από τα 66 μετάλλια, τα 18 ήταν Χρυσά, τα 24 Αργυρά και τα 24 Χάλκινα.

Τα κορυφαία αποτελέσματα-μετάλλια τα κερδίσαμε, με την Κανέλλου Κοκκινάκη Σύλια, με 3 Παγκόσμια μετάλλια στην κατηγορία του Optimist (1η θέση κορίτσια U13, 2η θέση κορίτσια και 3η θέση National cup) και 2 Πανελλήνια μετάλλια την ίδια χρονιά, 2η θέση στο Πανελλήνιο U16, 3η θέση στο Πανελλήνιο U13 της ίδιας κατηγορίας, συνέχισε και φέτος της μεγάλες επιτυχίες, με την πρόκρισή της ξανά για το Παγκόσμιο Optimist στην Costa Brava της Ισπανίας. Επιπλέον, ακόμη 1 Πανελλήνιο μετάλλιο κερδίσαμε, στην Κατηγορία του Ilca 4 με την Καραουλάνη Ελίζα κατακτώντας την 2η θέση στο Πανελλήνιο 2019 Ilca4 κορίτσια U16. Σε περιφερειακό επίπεδο κερδίσαμε, 17 μετάλλια, το 2022 βγήκαμε ο Πρωταθλητής όμιλος της χρονιάς στην Περιφέρειάς μας  «Νήσων Αιγαίου και Κρήτης» και το 2023 κερδίσαμε το Περιφερειακό με την 1η θέση της Κανέλλου Κοκκινάκη στο Πρωτάθλημα και την 1η θέση της Μαγουλά Έλενας στα κορίτσια U13 (που μας δίνει ελπίδες, για ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον). Τα υπόλοιπα 43 μετάλλια τα κερδίσαμε σε αγώνες προετοιμασίας (Διασυλλογικά) και στις δύο κατηγορίες από πολλούς και διαφορετικούς αθλητές κάθε φορά.

Καταφέραμε να έχουμε και τα έξι χρόνια αθλητή/τρια στις εθνικές ομάδες Ilca4, με συμμετοχή  σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις, αλλά και ευρωπαϊκές διακρίσεις στην Ilca4 και Ilca6, επίσης τα δύο τελευταία χρόνια αθλητή/τρια στην εθνική ομάδα Optimist και συγκεκριμένα την ομάδα του Παγκοσμίου.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες που βοήθησαν ώστε να πετύχουμε αυτές τις επιτυχίες. Πρώτο απ’ όλους την εταιρία All for Sailing και συγκεκριμένα τον κ. Κεφαλλωνίτη Τζώρτζη με τον κ. Γκανιάτσα Χάρη, με τους οποίους  συνεργαστήκαμε άψογα, τα 3 πρώτα χρόνια άμεσα, αλλά και τα υπόλοιπα 3 με πολύτιμη βοήθεια σε ότι χρειαστήκαμε, την προπονήτρια Καλπάκη Πηγή που για δυόμιση χρόνια έκανε εκπληκτική δουλειά στις σχολές του ομίλου, τον προπονητή  Τσουκάτο Γιάννη που μόλις σε 6 μήνες κατάφερε να οργανώσει και να στήσει την ομάδα του Ilca 4, βοηθώντας πολύτιμα τόσο στις σχολές όσο και στις συντηρήσεις, την προπονήτρια Στεφάνου Ελένη που βοήθησε τον τελευταίο χρόνο στις σχολές αλλά και σε ότι άλλο χρειάστηκε και τέλος να ευχαριστήσω τον Όμιλο για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια.

Σταυρίδης Φώτης

 

 

Εκ μέρους του Δ.Σ. του ΝΟΑ, θα ήθελα  να πω ένα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ στον Φώτη Σταυρίδη, τον προπονητή που συνεργάστηκε για έξι ολόκληρα χρόνια με τον ΝΟΑ και δημιούργησε ομάδα Πρωταθλητών.

Ο Φώτης, σε όλα τα χρόνια της συνεργασίας με τον Όμιλο, έδειξε ότι είναι συνεπής επαγγελματίας και χαρισματικός δάσκαλος.

Έπεισε τους μαθητές του για την αξία του δύσκολου και απαιτητικού αθλήματος της Ιστιοπλοΐας, τους στήριξε πρακτικά, ηθικά και ψυχολογικά  και κατάφερε να τους κάνει όχι μόνο να αγαπήσουν την θάλασσα και το άθλημα, αλλά και να διακριθούν.

Σ ’ευχαριστούμε Φώτη

Γιατί συσπείρωσες τα παιδιά γύρω από το άθλημα

Γιατί μας χάρισες διακρίσεις, πρωτιές και μετάλλια.

Γιατί συνέβαλλες ώστε ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου να πρωταγωνιστεί σε άθλημα Ναυτοσύνης.

Καλή επιστροφή στη γενέτειρα σου και καλή επιτυχία στη συνέχεια του έργου σου,

 

Στέφανος Κωνσταντινίδης

Έφορος Ιστιοπλοΐας ΝΟΑ

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *